WORMS engage un.e Chargé.e de projet pour l'accompagnement de composts collectifs en Région bruxelloise
fr - nl
Zaadbommen maken!

Blijft er nog een restje compost over, en u weet niet wat je er meer mee kan doen? Red dan mee de bijen, en maak zaadbommen!

Met het mooie weer, keren we samen de compost om in de buurtcomposten, zaaien we bloemen, en denken we aan de bijen!

Blijft er nog een restje compost over, en u weet niet wat je er meer mee kan doen? Red dan mee de bijen, en maak zaadbommen! Wij zijn er zeker van dat er nog plekjes zijn bij u in de buurt, die dringend eens opgefleurd mogen worden! Hoe doe je dit? Heel simpel, voorzie je van :

- 50g poederklei (rode klei)
- 10g compost
- 10g zaaigoed (bij voorkeur: bio, wintervast en lokaal!)
- 20-25 ml water

Meng de compost met het zaaigoed in een grote kom. Voeg de klei toe, en voeg beetje bij beetje water toe tot het geheel kneedbaar wordt en je balletjes kan maken (ongeveer 3cm). Laat deze drogen gedurende 2-3 dagen, maar best niet in de zon.
Je kinderen helpen je met plezier!

Moest je geen compost meer overhebben na het zaaien en werken in de tuin, aarzel dan niet om contact te nemen met een compostmeester of met een buurtcompost bij u in de buurt. Ze helpen u met plezier aan kwaliteitsvolle compost!

En nu, actie! Ga ronddolen in de straten van Brussel en werp je bommen op de plaats waar het aan bloemenpracht ontbreekt: Fleur de weg naar je buurtcompost of naar je werk op. Let er wel op dat je geen plek kiest waar geregeld gemaaid wordt, dat zou jammer zijn... Twee maanden later kunnen je genieten van geurende bloemetjes, en zoemende bijtjes.


WORMS vzw organiseert af en toe workshops 'zaadbommen maken' op stands en tijdens festivals.
Bronnen : Seedbomb.net