fr - nl


25/05/2018 16:53
Compostmeesters

Heeft u een vraag over uw compost? Wil je een compost animatie maken? Bent u op zoek naar informatie? De Meester Composteerders zijn opgeleid om uw vragen te beantwoorden, er is er vast wel een bij u in de buurt[/b].Wat is een Meester Composteerder?

De meester-composteerder is een bevoorrechte gesprekspartner die zijn kennis en ervaring deelt met zijn buren, op de school van zijn kinderen, tijdens stands... Hij is een vrijwillige burger die, buiten zijn persoonlijke betrokkenheid, ermee instemt een beetje van zijn tijd te geven om de vele fundamentele vragen te beantwoorden die de kandidaat-composteerder kan hebben.

De meester-composteerder kan praktische hulp bieden bij het opstarten van een compost of bij het oplossen van specifieke composteringsproblemen waarmee zijn buren te maken kunnen krijgen. Hij/zij ontwikkelt ook initiatieven met de andere Meestercomposteerders in zijn/haar gemeenschap. Bijvoorbeeld: het runnen van een informatiestand op een plaatselijk evenement, het organiseren van buurtcompostering, enz.


Het repertorium van Brusselse Meester Composteerders[/b].

urlext=http://www.wormsasbl.org/uploaddoc/Bottin_des_MC_MAJ_MARS_21_OK.pdf]Raadpleeg de gids van Brusselse Meestercomposteerders[/urlext] voor eventuele plaatselijke hulp van een vrijwillige MC.

Maar wat is het netwerk van Brusselse Meestercomposteerders? [/b]

Het netwerk van Meestercomposteerders telt meer dan 300 opgeleide mensen die uw vragen over composteren kunnen beantwoorden. Zij kunnen telefonisch of per e-mail worden gecontacteerd. Hun contactgegevens zijn gerangschikt per gemeente en opgenomen in de Master Composter Directory.

Het Brusselse netwerk bestaat uit 22 lokale gemeenten die in 4 geografische zones zijn ingedeeld.
De activiteiten van het netwerk zijn gevarieerd (bewustmakingsstands, plaatselijke bijeenkomsten, permanente vorming, workshops, artikels, verspreiding van informatie...) maar altijd met het doel de zaak van het composteren vooruit te helpen!
Meer info hier


Hoe word je een Meester Composter ?

Om in te schrijven voor de opleiding tot Meester-composteerder volstaat het het handvest te onderschrijven, het inschrijvingsformulier in te vullen en deel te nemen aan de opleiding die elk jaar voor 24 kandidaten wordt georganiseerd. De volledige opleiding (10 sessies van 3 uur + stage- en eindsessie) zal u toelaten toe te treden tot het netwerk en deel te nemen aan de activiteiten die het aanbiedt. En het is allemaal gratis!

Meer informatie over de MC training